Militanti zaútočili na prezidentský palác a ministra vnútra

NETKY.SK • 10 Máj 2014, 07:42 • 2 min
Militanti zaútočili na prezidentský palác a ministra vnútra

SANÁ - Predpokladaní militanti al-Káidy zaútočili v piatok na prezidentský palác v jemenskej metropole Saná a pokúsili sa spáchať atentát na ministra obrany. Oznámila to agentúra Reuters, ktorá obe akcie označila za odvetu al-Káidy za rozsiahlu ofenzívu jemenskej armády na juhu krajiny.

slovakia

left justify in out

Ozbrojenci zaútočili na hlavnú bránu prezidentského paláca. Počas takmer hodinovej prestrelky prišli o život štyria vojaci. Jemenské bezpečnostné sily následne zaviedli mimoriadne kontroly na hlavných prístupových cestách do mesta.
      

Na juhu Jemenu zase militanti napadli konvoj vozidiel, v ktorom sa viezol minister obrany Muhammad Násir Ahmad. Pokus o atentát však nebol úspešný.
      

K útoku došlo v provincii Šabvá, kde od konca apríla prebiehajú ťažké boje medzi jemenskou armádou a al-Káidou. Rozsiahle vojenské operácie, podporované americkými bezpilotnými lietadlami i príslušníkmi miestnych kmeňov, prebiehajú aj v susednej provincii Abján. Ide o najväčšiu ofenzívu jemenskej armády voči militantom za takmer dva roky.
      

Americká vláda považuje jemenskú vetvu al-Káidy v celosvetovom meradle za najnebezpečnejšiu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies