Militanti zasiahli na Sinaji obytný dom, zabili päť ľudí

NETKY.SK • 4 August 2015, 16:52 • 2 min
Militanti zasiahli na Sinaji obytný dom, zabili päť ľudí

KÁHIRA - Päť členov jednej rodiny dnes zahynulo na severe egyptského Sinajského polostrova po tom, ako raketa vypálená militantmi zasiahla ich dom ležiaci v blízkosti kontrolného stanovišťa v meste Šajch Zuvajd. Pri útoku utrpelo zranenia aj deväť susedov obetí, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Egyptské bezpečnostné sily uviedli, že cieľom útoku ozbrojencov bolo zrejme kontrolné stanovište.
     

Medzi obeťami incidentu sú aj tri deti. Všetci zranení boli prevezení do nemocnice, kde ich náležite ošetrili, uviedla AP s odvolaním sa zdroje, ktoré si neželali byť menované. 
     

K zodpovednosti za útok, ku ktorému došlo len dva dni pred veľkolepým otvorením rozšírenia Suezského prieplavu, sa zatiaľ neprihlásila žiadna militantná skupina. 
   

Podozrivou je však aj v tomto prípade organizácia Sinajská provincia, ktorá sa nedávno prihlásila k väčšine podobných útokov na severe polostrova, kde je zároveň najaktívnejšou militantnou skupinou. 
     

Sinajská provincia je egyptskou odnožou extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) ovládajúcej rozsiahle územia v Iraku a Sýrii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies