Militanti zabili sedem príslušníkov polovojenských oddielov v Pakistane

NETKY.SK • 12 Január 2015, 09:30 • 2 min
Militanti zabili sedem príslušníkov polovojenských oddielov v Pakistane

KVÉTA - Sedem príslušníkov pakistanských polovojenských oddielov zahynulo dnes v juhozápadnej provincii Balúčistán po tom, ako na ich kontrolné stanovisko zaútočili neznámi ozbrojenci. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

K útoku došlo dnes skoro ráno v hornatej oblasti vzdialenej približne 250 kilometrov severovýchodne od provinčnej metropoly Kvéta. Podľa predstaviteľa pakistanskej armády militanti začali na kontrolné stanovisko útočiť dnes krátko po polnoci a boj oň trval niekoľko hodín.  Balúčistán je riedko obývaná provincia, bohatá na nerastné suroviny a zemný plyn. Balúčski nacionalisti sa dožadujú väčšieho podielu na riadení hospodárstva svojho rodného územia. Provincia však nie je len domovom balúčskych separatistov, svoje základne tam majú aj rôzne militantné skupiny napojené na teroristickú sieť al-Káida. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona