Militanti z Talibanu uniesli členku parlamentu

NETKY.SK • 14 August 2013, 10:13 • 2 min
Militanti z Talibanu uniesli členku parlamentu

KÁBUL - Militanti z Talibanu uniesli poslankyňu afganského parlamentu, keď spolu s deťmi cestovala vo vidieckej oblasti južne od hlavného mesta Kábul. Informuje o tom v stredu spravodajská stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Podľa polície Faribu Ahmádiovú Kakarovú spolu s jej troma deťmi zajali ozbrojení muži v centrálnej provincii Ghazní. Ide pritom o prvý prípad únosu poslankyne povstalcami v Afganistane. Polícia uviedla, že únoscovia za jej prepustenie žiadajú slobodu pre štyroch väzňov z militantného hnutia. Deti sa podarilo dostať na slobodu počas operácie, ktorá zahŕňala sily NATO ako aj afganské tajné služby, samotnú poslankyňu však extrémisti údajne držia na separátnom mieste.

Prominentné ženy sa v Afganistane čoraz častejšie stávajú terčmi útokov. V júli zastrelili vysokopostavenú policajnú predstaviteľku v južnej provincii Helmand, keď bola na ceste do práce. Minulý týždeň senátorka Rúh Gulová a jej manžel prežili útok v provincii Ghazní, pri ktorom zahynula ich dcéra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies