Militanti z Islamského štátu údajne zabili piatich egyptských civilistov

NETKY.SK • 26 September 2016, 21:25 • 2 min
Militanti z Islamského štátu údajne zabili piatich egyptských civilistov

ARÍŠ - Militanti z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) údajne zavraždili na Sinajskom polostrove piatich egyptských civilistov, ktorých podozrievali zo spolupráce s egyptskou armádou. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie egyptskej armády.

slovakia

left justify in out

Militanti nechali telá mužov oblečených v oranžových väzenských kombinézach ležať neďaleko mesta Rafah. Dvaja z nich mali odrezané hlavy, ostatní boli zastrelení.

 

Všetci zavraždení údajne spolupracovali s egyptskou armádou, ktorá v provincii Severný Sinaj už viacero rokov bojuje proti vzbúrencom.

 

Extrémisti vystupňovali útoky, keď armáda v roku 2013 zvrhla riadne zvoleného, islamisticky orientovaného prezidenta Muhammada Mursího. Odvtedy zabili veľký počet príslušníkov egyptských bezpečnostných síl. K násiliu dochádza väčšinou práve v provincii Severný Sinaj.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona