Militanti z IS upálili v meste al-Baghdádí 45 ľudí

NETKY.SK • 17 Február 2015, 21:46 • 2 min
Militanti z IS upálili v meste al-Baghdádí 45 ľudí

BAGDAD - Až 45 ľudí údajne upálili militanti z organizácie Islamský štát v západoirackom meste al-Baghdádí, ktoré minulý štvrtok dobyli. Informovala o tom dnes BBC.

slovakia

left justify in out

Kto boli obete masakry zatiaľ nie je známe, avšak podľa jedného z dôstojníkov irackej armády išlo s najväčšou pravdepodobnosťou o príslušníkov bezpečnostných síl.

 

Mesto al-Baghdádí, ležiace približne 85 kilometrov severozápadne od Ramádí v provincii Anbár, sunnitskí radikáli z IS predtým obliehali niekoľko mesiacov a minulý týždeň naň zaútočili z dvoch strán. Ďalšia skupina bojovníkov sa pokúsila zaútočiť na ostro stráženú leteckú základňu Ajn al-Asad vzdialenú päť kilometrov južne od mesta, na ktorú však neprenikli.

 

Na základni sa nachádza 320 príslušníkov americkej námornej pechoty, ktorí tam cvičia členov irackej siedmej divízie. Základňa sa stala terčom útoku IS už v decembri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona