Militanti z IS napadli mesto al-Bagdádí pri americkej základni

NETKY.SK • 13 Február 2015, 11:17 • 2 min
Militanti z IS napadli mesto al-Bagdádí pri americkej základni

BAGDAD - Militanti z Islamského štátu (IŠ) zaútočili na mesto al-Bagdádí v irackej provincii Anbár, pri ktorom sa nachádza americká letecká základňa s asi 300 vojakmi. Američania na základni Ajn al-Asad, asi 5 kilometrov od mesta, cvičia irackých vojakov.

slovakia

left justify in out

Militanti napadli mesto z dvoch strán vo štvrtok ráno, pričom z jeho okolia hlásili ťažké boje. Agentúra Reuters cituje hovorkyňu Pentagonu Elissu Smithovú, podľa ktorej k priamemu útoku na základňu nedošlo. Nie je jasné, či sa extrémistom mesto podarilo dobyť. Počet obetí rovnako nie je známy. Spravodajský kanál Al-Sharqiyah so sídlom v Londýne informoval, že islamistov z oblasti vyhnali iracké sily a kmeňoví bojovníci za podpory amerických stíhačiek.

 

Američania stoja na čele leteckej kampane proti militantom, ktorí minulý rok obsadili rozsiahle časti Iraku a Sýrie. Americká armáda informovala, že vo štvrtok uskutočnila viacero útokov na pozície IŠ v Iraku, pričom sa zameriavali najmä na okolie miest Mósul a Kirkúk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies