Militanti z Boko Haramu znovu dobyli nigerské pohraničné mesto Bosso

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 08:16 • 2 min
Militanti z Boko Haramu znovu dobyli nigerské pohraničné mesto Bosso

NIAMEY - Militanti z islamistickej organizácie Boko Haram v noci nadnes znovu získali kontrolu nad mestom Bosso na juhovýchode Nigeru po bojoch s nigerskými a nigérijskými vojakmi. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na starostu mesta a zdroj z armády.

slovakia

left justify in out

Militanti z Boko Haramu obsadili Bosso, ktoré leží pre hranici s Nigériou, v piatok. Pri útoku zabili 30 nigerských a dvoch nigérijských vojakov. Armáda získala mesto späť v sobotu ráno.

 

Boko Haram neustále ohrozuje obyvateľstvo v obciach na severovýchode Nigérie a podniká aj útoky v susednom Čade, Nigeri a Kamerune. Cieľom hnutia je vytvoriť vlastný štát, kde chce uplatňovať prísnu formu islamského práva známeho ako šaría.

 

Od roku 2009 zomrelo pri útokoch týchto sunnitských fundamentalistov najmenej 14.000 ľudí. Vlani Boko Haram prisahal vernosť extrémistickej organizácii Islamský štát (IS).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies