Militanti z Boko Haram zaútočili na ostrov v Nigere

NETKY.SK • 21 Február 2015, 11:47 • 2 min
Militanti z Boko Haram zaútočili na ostrov v Nigere

NIAMEY - Príslušníci teroristickej organizácie Boko Haram zaútočili dnes na ostrov, ležiaci na nigerskej strane Čadského jazera, a zvádzajú tam ťažké boje s vládnymi jednotkami. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Od približne 02.00 h miestneho času sa odtiaľ ozýva paľba z ťažkých zbraní a guľometov," uviedol obyvateľ neďalekej dediny N'Guigmi, ktorú sa militanti z Boko Haram pokúsili dobyť začiatkom mesiaca. Útok na ostrov bez uvedenia podrobností potvrdili aj dvaja príslušníci nigérijských bezpečnostných síl.

 

Čadské jazero tvorené spleťou ostrovčekov a močiarov, sa vo všeobecnosti pokladá za jednu zo základní Boko Haram. Jeho príslušníci tento týždeň zaútočili pomocou motorového kanoe na rybársku dedinu na Čadskej strane jazera, pričom zabili najmenej desať civilistov. Išlo o prvý útok militantov na čadskom území, pri ktorom zomierali ľudia.

 

V snahe vytvoriť na severovýchode Nigérie islamský štát príslušníci Boko Haram zabili alebo uniesli už stovky civilistov. V uplynulých týždňoch však podnikli množstvo cezhraničných útokov.

 

Ich najnovším cieľom je vytvoriť islamský emirát v oblasti Čadského jazera, zovretého medzi Nigériu, Niger, Čad a Kamerun.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies