Militanti z Boko Haram zaútočili na dedinu v Nigeri, o život prišlo najmenej 14 civilistov

NETKY.SK • 28 Október 2015, 13:47 • 2 min
Militanti z Boko Haram zaútočili na dedinu v Nigeri, o život prišlo najmenej 14 civilistov

NIAMEY - Podozriví militanti zo skupiny Boko Haram zabili v noci nadnes najmenej 14 ľudí pri útoku na dedinu na juhovýchode Nigeru. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na bezpečnostné zdroje.

slovakia

left justify in out

"Popravili najmenej 14 civilistov," uviedol jeden zo zdrojov a dodal, že k útoku došlo v dedine Ala v oblasti Diffa neďaleko hranice s Nigériou. Druhý bezpečnostný zdroj povedal, že útočníci dedinu vyrabovali a potom domy v nej podpálili. Nigerská armáda militantov prenasleduje a snaží sa ich chytiť, dodal zdroj. Nigerská oblasť Diffa zažila tento rok už desiatky cezhraničných útokov islamistickej militantnej skupiny Boko Haram, ktorej základňa na severovýchode Nigérie sa nachádza len niekoľko kilometrov od tejto oblasti susednej krajiny. Nigerský parlament schválil v utorok zákon, ktorý predlžuje 15-dňový stav ohrozenia v Diffe na tri mesiace. Opatrenie má zlepšiť bezpečnostnú situáciu v tejto časti africkej krajiny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona