Militanti z Boko Haram začali útok na veľkomesto Maiduguri

NETKY.SK • 25 Január 2015, 12:20 • 2 min
Militanti z Boko Haram začali útok na veľkomesto Maiduguri

MAIDUGURI - Militanti z organizácie Boko Haram, začali dnes po polnoci útok na mesto Maiduguri na severovýchode Nigérie.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na nigérijské vládne a armádne zdroje.
      

Očitý svedok pre agentúru Reuters potvrdil, že o 09.00 h sa z Maiduguri ozývala paľba z ťažkých zbraní a nad mestom krúžili vojenské vrtuľníky. Militanti na mesto zaútočili z jeho okrajovej časti Njimtilo. 
      

Maiduguri je hlavným mestom nigérijského štátu Borno a žije v ňom viac ako milión obyvateľov. Jeho prípadné dobytie by podľa agentúry Reuters predstavovalo významný úspech militantov z Boko Haram, ktorých cieľom je založiť na severe Nigérie islamský štát.
      

Skupina Boko Haram začala pred šiesti rokmi boj za vytvorenie islamského štátu na prevažne moslimami obývanom severe Nigérie pri hraniciach s Čadom, Kamerunom a Nigerom. Konflikt si doteraz vyžiadal viac ako 13.000 obetí, ďalších 1,5 milióna ľudí muselo opustiť svoje domovy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona