Militanti z Boko Haram zabili najmenej 30 ľudí v Nigérii

NETKY.SK • 4 Jún 2014, 11:09 • 2 min
Militanti z Boko Haram zabili najmenej 30 ľudí v Nigérii

KANO - Najmenej 30 ľudí zahynulo v utorok pri útoku príslušníkov islamistickej sekty Boko Haram na tri dediny ležiace na severovýchode Nigérie. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Militanti na vojenských dodávkach a motocykloch uskutočnili prepad dedín Attagara, Amuda a Ngoshe v samosprávnom kraji Gwoza v štáte Borno. Pri útoku podpálili povstalci aj niekoľko domov.
      

Minulý týždeň uniesli ozbrojenci v kraji Gwoza dvoch moslimských duchovných. Jedného z nich krátko po únose zabili. Skupina Boko Haram, ktorej názov znamená "Západná výchova je hriešna", operuje na severe Nigérie, kde uskutočňuje útoky proti vládnym inštitúciám a civilistom. Jej cieľom je vytvoriť z Nigérie moslimský štát založený na striktnom výklade práva šaría. 


Pri pravidelných týždenných útokoch v severnej a strednej časti Nigérie zabili militanti z tejto skupiny len tento rok vyše 1000 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies