Militanti z aš-Šabábu údajne zabili desiatky somálskych vojakov

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 10:02 • 2 min
Militanti z aš-Šabábu údajne zabili desiatky somálskych vojakov

MOGADIŠO - Islamistická skupina aš-Šabáb dnes vyhlásila, že pri prepade armádneho kontrolného stanovišťa, ku ktorému došlo južne od somálskej metropoly Mogadišo, zabili jej členovia desiatky príslušníkov vládnych síl.

slovakia

left justify in out

Skupina aš-Šabáb prostredníctvom svojej rozhlasovej stanice vyhlásila, že pri útoku, ku ktorému došlo v oblasti Laanta-Buuro, vzdialenej približne 45 kilometrov južne od Mogadiša, zahynulo viac ako 73 somálskych vojakov.

 

Predstavitelia somálskej armády a očití svedkovia však pre agentúru DPA uviedli, že obetí bolo ďaleko menej. Jeden z veliteľov somálskych síl, ktorý sa predstavil ako plukovník Abdullahi, potvrdil, že k útoku aš-Šabábu v uvedenej oblasti skutočne došlo, avšak tvrdenia o počte obetí označil za nepravdivé.

 

"Celú situáciu vyhodnocujeme. Išlo o jeden z najhorších útokov na naše jednotky v tejto oblasti," uviedol Abdullahi.

 

"Útok, ktorý trval niekoľko hodín, sa začal nadránom, pričom bojovníci aš-Šabábu útočili zo všetkých strán," uviedol telefonicky pre DPA svedok útoku z neďalekého mesta Afgoye.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies