Militanti z Aš-Šabábu hrozia ďalšími útokmi

NETKY.SK • 27 September 2013, 15:33 • 2 min
Militanti z Aš-Šabábu hrozia ďalšími útokmi

NAIROBI - Somálska militantná skupina aš-Šabáb, ktorá sa hlási k útoku na obchodné centrum Westgate v Nairobi, pohrozila v piatok ďalšími útokmi proti cieľom v Keni.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení zverejnenom na sieti Twitter skupina uviedla, že útok na luxusné obchodné stredisko "bol len premiérou prvého dejstva". Podľa islamistickej skupiny spriaznenej s al-Kájdou bol víkendový útok pomstou za intervenciu Kene v Somálsku, kde bojuje proti medzinárodne uznávanej vláde. Aš-Šabáb sa vo štvrtok prihlásila aj k ďalšiemu útoku na policajnú stanicu pri hraniciach so Somálskom, pri ktorom zahynuli dvaja policajti.

Rukojemnícka dráma, ktorá sa po vyše 80 hodinách skončila v utorok, si vyžiadala smrť 61 civilistov a šiestich príslušníkov bezpečnostných síl. Skoro 200 ľudí utrpelo zranenia rôzneho rozsahu. Ďalších 61 osôb je stále nezvestných a vyšetrovacie tímy z Kene, USA, Británie, Izraela, Nemecka, Kanady a Interpolu po nich pátrajú v troskách zničenej budovy obchodného centra. V celej Keni sa v piatok končí trojdňový smútok, ktorý vyhlásila vláda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies