Militanti z aš-Šabábu dobyli ďalšie somálske mesto

NETKY.SK • 7 September 2015, 07:27 • 2 min
Militanti z aš-Šabábu dobyli ďalšie somálske mesto

NAIROBI - Militanti z islamistickej skupiny aš-Šabáb obsadili dnes mesto Buqdaaqable v strednom Somálsku po tom, ako sa z tejto oblasti stiahli jednotky misie Africkej únie v (AMISOM). Ide o tretie somálske mesto, ktoré od piatka padlo do rúk islamistom z aš-Šabábu, napísala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Príslušníci jednotiek AMISOM mesto opustili v sobotu v noci, necelý mesiac po tom, ako z mesta, ktoré je hospodárskym centrom provincie Hiran, vytlačili islamistov. "Buqdaaqable sme dnes obsadili bez boja. Mesto je teraz pod našou kontrolou," uviedol hovorca aš-Šabábu pre vojenské operácie.


Obsadenie mesta militantmi zo skupiny aš-Šabáb potvrdil aj jeden z veliteľov somálskych ozbrojených síl, ktorý však dodal, že armáda a jednotky AMISOM mesto opustili preto, aby mohli začať bojové operácie proti islamistom na iných miestach.


Cieľom militantnej organizácie aš-Šabáb lojálnej voči teroristickej skupine al-Káida je zvrhnutie somálskej vlády podporovanej Západom, ktorá sídli v meste Mogadišo. V rámci tejto snahy už skupina v krajine usmrtila mnoho vojakov, príslušníkov mierových síl a civilistov.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies