Militanti z aš-Šabáb opät vraždili: zabili 43 príslušníkov mierovej misie AÚ

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 12:23 • 2 min
Militanti z aš-Šabáb opät vraždili: zabili 43 príslušníkov mierovej misie AÚ

MOGADIŠO - Militantná organizácia aš-Šabáb vyhlásila, že zabila dnes 43 príslušníkov mierových síl Africkej únie (AÚ) pri útoku na ich vojenskú základňu v centrálnej časti Somálska. Informuje o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Útok sa odohral údajne na úsvite v meste Halgan, kde sa nachádza posádka etiópskych mierotvorcov. Po tom, ako sa odpálil pri vstupe samovražedný útočník v automobile, začali na základňu strieľať desiatky ozbrojencov aš-Šabábu.

 

Po približne hodine bojov mierové jednotky porazili povstalcov za pomoci somálskych vojakov. Pri dnešnom incidente prišlo o život aj vyše desať militantov. AÚ útok potvrdila s tým, že "nepriateľa sa podarilo úspešne odraziť", píše stanica BBC.

 

Etiópia je jednou z piatich krajín prispievajúcich svojimi vojakmi do 22 000-člennej misie AÚ v Somálsku (AMISOM). Ide o prvý prípad, keď bola napadnutá základňa AMISOM-u prevádzkovaná etiópskymi silami. Aš-Šabáb v minulosti zaútočil aj na základne tejto misie prevádzkované vojakmi z Burundi a Ugandy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies