Militanti vraždili v kostole, prezident hovorí o terorizme

NETKY.SK • 6 Máj 2013, 10:00 • 2 min
Militanti vraždili v kostole, prezident hovorí o terorizme

ARUSHA - Na veriacich v kostole v tanzánijskom meste Arusha v nedeľu zaútočili militanti, ktorí pritom zabili dvoch z nich.

slovakia

left justify in out

Prezident Jakyaya Kikwete už incident stihol označiť za "akt terorizmu" a vyzval na dôrazné potrestanie vinníkov. Polícia zatkla šesť osôb vrátane štyroch ľudí zo Saudskej Arábie. Ide o jeden z prvých podobných útokov v africkej krajine, kde sa 62 percent obyvateľov hlási ku kresťanstvu a zvyšná približne tretina k islamu.

Páchatelia na veriacich zaútočili s pomocou bômb, ktoré odpálili pred rímskokatolíckym chrámom v Arushi. Mesto je vyhľadávané turistami a v jeho blízkosti sa nachádza aj populárny vrch Kilimandžáro. V novom kostole na okraji Arushi v čase výbuchu oslavovali odslúženie prvej svätej omše od jeho otvorenia. Na ceremónii sa zúčastňoval aj tanzánijský arcibiskup Francisco Montecillo Padilla, ten však z incidentu vyviazol bez zranení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies