MIlitanti v Tripolise uniesli bývalého premiéra Alího Zídána

NETKY.SK • 14 August 2017, 18:20 • 2 min
MIlitanti v Tripolise uniesli bývalého premiéra Alího Zídána

BENGHÁZI - Militanti v líbyjskom hlavnom meste Tripolis uniesli expremiéra Alího Zídána, ktorý pred niekoľkými rokmi viedol prvú demokraticky zvolenú vládu Líbye, pričom ide už o druhý prípad, keď sa stal tento politik obeťou únosu.

slovakia

left justify in out

Agentúra AP o tom dnes informovala s odvolaním sa na nemenovaných svedkov. Zídána podľa týchto zdrojov odviedla skupina ozbrojencov z hotela, kde sa v nedeľu večer stretol s predstaviteľmi bezpečnostných zložiek. 

 

Únoscami boli údajne príslušníci miestnych "revolučných brigád", ktoré sú spriaznené s centrálnou líbyjskou vládou v Tripolise. Tá pôsobí s podporou OSN popri konkurenčnej vláde a parlamente so sídlom vo východnej Líbyi. Podľa AP zatiaľ nebolo vydané žiadne oficiálne vyhlásenie ohľadne toho, kde sa Zídán momentálne nachádza.

 

Vzbúrenci v Tripolise tohto politika nakrátko uniesli aj v októbri 2013, keď bol ešte vo funkcii premiéra. V priebehu nasledujúceho roka Zídán ušiel z Líbye pred tým, ako sa Tripolisu zmocnili konkurenčné milície; neskôr sa však opäť vrátil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies