Militanti v Sýrii využívajú deti na boj!

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 12:02 • 2 min
Militanti v Sýrii využívajú deti na boj!

BEJRÚT - Medzinárodná ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch vo svojej 31-stranovej správe vydanej v pondelok uviedla, že niektoré povstalecké frakcie v Sýrii naverbovali do svojich radov 15-ročných tínedžerov, aby bojovali v občianskej vojne v krajine.

slovakia

left justify in out

Správa hovorí, že povstalecké skupiny rozličného ideologického spektra využívajú deti ako ostreľovačov, bojovníkov, špiónov, zdravotníkov či logistických pomocníkov.

 

HRW so sídlom v New Yorku uviedla, že extrémistické islamské skupiny vrátate ozbrojencov z organizácie Islamský štát v Iraku a Levante (ISIL) naverbovali deti, ktorým ponúkli zadarmo vzdelanie vrátanie výcviku narábania so zbraňou. Podľa HRW militanti ISIL-u niekedy vysielajú deti na samovražedné misie. HRW vyzýva všetky ozbrojené skupiny v Sýrii, aby zakázali využívanie detí v konflikte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona