Militanti v Nigérii uniesli ďalšie školáčky

NETKY.SK • 7 Máj 2014, 07:04 • 2 min
Militanti v Nigérii uniesli ďalšie školáčky

MAIDUGURI - Zatiaľ neidentifikovaní ozbrojenci uniesli ďalších osem školáčok z dediny v africkej Nigérii, ktorú ovládajú islamisti.

slovakia

left justify in out

V utorok o tom informovala miestna polícia. Školáčky sú vo veku 12 až 15 rokov a ozbrojenci počas ich únosu na miestnych obyvateľov strieľali. "Prišli na dvoch vozidlách vojenskej farby. Začali strieľať na našu dedinu," cituje agentúra Reuters jedného z miestnych obyvateľov.

 

K najnovšiemu incidentu prišlo len deň po tom, ako sa islamisti z militantnej skupiny Boko Haram prihlásili k únosu viac ako 200 školáčok počas aprílového útoku na mesto Chibok rovnako na severovýchode Nigérie. Podľa niektorých zdrojov bolo unesených dievčat viac ako 300, pričom 276 je stále nezvestných. Tragédia sa stala v noci zo 14. na 15. apríla. Ozbrojenci zaútočili na dievčenské gymnázium a školáčky odviezli v nákladných autách na neznáme miesto. Únos sa stal v rovnakom čase ako bombový útok, tiež pripisovaný Boko Haram, na okraji hlavného mesta Abuja, pri ktorom zomrelo 75 osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies