AKTUALIZOVANÉ Pri útoku militantov na policajný konvoj zahynulo na Sinaji najmenej 18 osôb

NETKY.SK • 11 September 2017, 15:42 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Pri útoku militantov na policajný konvoj zahynulo na Sinaji najmenej 18 osôb

AL-ARÍŠ - Militanti zabili 30 kilometrov západne od egyptského mesta Al-Aríš dvoch policajtov a ďalších dvoch zranili, vrátane brigádneho generála.Najmenej 18 mŕtvych si vyžiadal útok neznámych ozbrojencov na policajný konvoj, ktorý sa odohral dnes na severe nepokojného egyptského Sinajského polostrova.

slovakia

left justify in out

Militanti zabili 30 kilometrov západne od egyptského mesta Al-Aríš dvoch policajtov a ďalších dvoch zranili, vrátane brigádneho generála.

 

Útok sa podľa príslušníkov polície a armády začal odpálením výbušného zariadenia umiestneného na vozovke. Explózia zničila alebo zapálila štyri obrnené vozidlá a piate vozidlo prevážajúce zariadenie na rušenie signálov. Militanti následne spustili streľbu z automatických zbraní 

 

V tomto regióne ide o útok s najväčším počtom obetí v uplynulých mesiacoch.

 

Severná časť Sinajského polostrova, je ohniskom už dlhodobého povstania militantov, v súčasnosti vedených džihádistami z Islamského štátu (IS).

 

Islamisti vystupňovali svoje útoky v Egypte, keď armáda v roku 2013 zvrhla islamisticky orientovaného prezidenta Muhammada Mursího. Odvtedy zabili veľký počet príslušníkov egyptských bezpečnostných síl. K takmer každodennému násiliu dochádza najmä na severe Sinajského polostrova.

 

K útoku sa už prihlásilo extrémistické hnutie Islamský štát (IS).

Ide o najkrvavejší útok na bezpečnostné zložky od júla. Vtedy militanti z IS zabili 23 vojakov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies