Militanti nazvali podmienku prepustenia civilistov z Východnej Guty

NETKY.SK • 5 Marec 2018, 16:15 • 2 min
Militanti nazvali podmienku prepustenia civilistov z Východnej Guty

MUHAYJAM AL-WAFEDIN - Militanti z Východnej Guty prisľúbili prepustenie civilného obyvateľstva výmenou za humanitárnu pomoc, informovalo Ruské centrum pre zmierenie bojujúcich strán s odkazom na sýrsku armádu.

slovakia

left justify in out

Humanitárny konvoj "Červený polmesiac", plánuje dnes odísť na predmestie Damašku, informuje korešpondent RIA Novosti. Štyridsaťpäť nákladných vozidiel s pomocou a mobilná nemocnica sú usporiadané dnes ráno na kontrolnom stanovišti v Muhayjam Al-Wafedin, kde vedie humanitárny koridor z Východnej Guty. Náklad zahŕňa potraviny, lieky a základné veci - celkom 247 ton.

 

Prevod sa uskutoční za podpory Centra zmierenia, ktoré je zodpovedné za bezpečnú prepravu humanitárneho konvoja. Východná Guta zostáva jedna z posledných pevností teroristov v Sýrii, ktorá riadi teroristické zoskupenia Jayesh Al-Islam, Ahrar Al-Sham, Jebhat An-Nusra.

 

Z tejto oblasti militanti pravidelne vystavujú masívnemu bombardovaniu okraj a stred hlavného mesta Sýrie. Od leta sa vo Východnej Gute nachádza oblasť deeskalácie. Situácia sa tam prudko zhoršila v posledných týždňoch.

 

Bezpečnostná rada OSN prijala uznesenie 2401, čo vyžaduje, aby všetky bojujúce strany zastavili konflikty a zabezpečili humanitárnu prestávku najmenej tridsať dní na celom území Sýrie. Od 27. februára bola vo Východnej Gute vyhlásená humanitárna prestávka. Funguje denne od 9.00, do 14.00 hodiny. Teroristi však naďalej udržiavajú miestnych obyvateľov pod hrozbou popravy a bránia im prejsť humanitárnym koridorom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona