Militanti napadli sídlo volebnej komisie v Kábule

NETKY.SK • 29 Marec 2014, 13:51 • 2 min
Militanti napadli sídlo volebnej komisie v Kábule

KÁBUL - Militanti Talibanu zaútočili dnes na hlavné sídlo afganskej volebnej komisie v Kábule, na ktoré spustili z neďalekej budovy streľbu z raketometov a guľometov. S odvolaním sa na miestnu políciu o tom informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Desiatky zamestnancov Nezávislej volebnej komisie (IEC) a ďalších ľudí, ktorí sa nachádzali v objekte, sa ukryli v suteréne. Zatiaľ neboli hlásené žiadne obete. Podľa svedkov dva zasiahnuté sklady zachvátil oheň, neboli v nich však dôležité volebné materiály.

 

Kábulské letisko, ktoré susedí s areálom IEC, uzavrelo pristávaciu dráhu vzhľadom na možné ohrozenie lietadiel.

Traja alebo štyria ozbrojenci vnikli do domu približne 800 metrov od sídla ICE, ktoré je ohradené múrom a chránené viacerými strážnymi vežami a kontrolnými stanovišťami. Na areál podľa svedkov dopadlo asi 15 raketových striel. Pred útokom bolo počuť výbuchy, nie je však jasné, čo ich spôsobilo. Afganské bezpečnostné sily susedný dom obkľúčili a dostali sa do prestrelky s útočníkmi.

 

Hovorca volebnej komisie uviedol, že bezpečnostné opatrenia okolo budovy už boli posilnené, pretože útok militantov sa všeobecne očakával. K najnovšiemu zo série útokov v Afganistane z posledných týždňov sa prihlásilo hnutie Taliban, ktoré zintenzívnilo snahy prekaziť prezidentské voľby naplánované na 5. apríla.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies