Militanti mali pri útoku na Sinaji použiť sofistikované zbrane

NETKY.SK • 2 Júl 2015, 14:42 • 2 min
Militanti mali pri útoku na Sinaji použiť sofistikované zbrane

KÁHIRA - Bojovníci odnože extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), ktorí v stredu napadli stanovištia egyptskej polície a armády na Sinajskom polostrove, použili pri útokoch sofistikované zbrane vrátane protitankových riadených striel ruského pôvodu typu Kornet.

slovakia

left justify in out

Egyptský denník el-Watan s prepojením na tamojšiu vládu venoval dnešné prvé strany tomuto mohutnému útoku, ku ktorému sa prihlásila džihádistická skupina Sinajská provincia, egyptská odnož IS. Militanti podľa zdrojov týchto novín použili mínomety, protilietadlové zbrane a ďalšie navádzané rakety. Stredajšiemu útoku sa venovali aj ďalšie denníky, pričom situáciu popisovali ako "vojnu", napísala agentúra AP. 


Egypt zareagoval dnes na včerajšie incidenty útokmi na ciele extrémistov situované na území Sinajského polostrova, pričom zabili najmenej 23 povstalcov, uviedla agentúra Reuters. 


Medzi viac ako 100 obeťami stredajších útokov sú egyptskí vojaci, policajti, civilisti aj militanti. Egyptská armáda prostredníctvom oficiálneho vyhlásenia uviedla, že pri rozličných útokoch džihádistov zahynulo 17 jej príslušníkov. 


K útokom na severe Sinajského polostrova došlo dva dni po zavraždení egyptského generálneho prokurátora Hišáma Barakáta v metropole Káhira. 
Sinajská provincia je najaktívnejšou militantnou skupinou na Sinajskom polostrove a oficiálne sa hlási k IS, teda k sunnitskej extrémistickej skupine ovládajúcej rozsiahle územia v Iraku a Sýrii. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies