Šokujúce VIDEO Militanti Islamského štátu popravili amerického novinára, zadržiavajú ďalšieho!

NETKY.SK • 20 August 2014, 15:10 • 2 min
Šokujúce VIDEO Militanti Islamského štátu popravili amerického novinára, zadržiavajú ďalšieho!

BAGDAD - Militanti z organizácie Islamský štát (IS) zverejnili v utorok videonahrávku, ktorá podľa nich zachytáva popravu amerického novinára Jamesa Foleyho, ktorý zmizol v Sýrii pred takmer dvoma rokmi. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Video nazvané "Posolstvo Amerike" umiestnili na sociálne siete. Jeho autentickosť nebolo možné bezprostredne overiť. Foleyho, ktorý pracoval na Blízkom východe päť rokov, uniesli neznámi ozbrojenci 22. novembra 2012. Príslušníci IS tiež tvrdia, že zdržiavajú ďalšieho amerického novinára Stevena Sotloffa a jeho život závisí od ďalšieho kroku prezidenta USA Baracka Obamu, ktorý nariadil letecké útoky proti sunnitským militantom v severnom Iraku.
      

"Obama, život tohto amerického občana závisí od vášho ďalšieho rozhodnutia," povedal zamaskovaný muž držiaci zajatca na videu zverejnenom na internete. Hovoril anglicky s britským prízvukom, dodáva Reuters. Biely dom uviedol, že USA pravosť nahrávky zatiaľ nepotvrdili a snažia sa ju overiť.

 

Video nie je vhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov a ľudí slabšej povahy.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona