Militanti IS zabili 40 irackých vojakov, západné krajiny poskytujú Kurdom výcvik

NETKY.SK • 22 September 2014, 20:01 • 2 min
Militanti IS zabili 40 irackých vojakov, západné krajiny poskytujú Kurdom výcvik

BAGDAD - Najmenej 40 irackých vojakov zahynulo pri samovražedných útokoch militantov Islamského štátu (IS). Ďalších 68 vojakov uniesli, oznámila dnes iracká armáda v provincii Anbár na západe krajiny.

slovakia

left justify in out

Armádny predstaviteľ novinárom povedal, že vojaci zmizli v nedeľu počas obliehania mesta Sidžír a pravdepodobne ich odviedli do neďalekej Fallúdže. Podľa ďalšieho armádneho zdroja sa 700 vojakov po útoku okamžite stiahlo z oblasti, informovala agentúra AP.
     

Kurdské sily v severnom Iraku medzitým oznámili, že ich príslušníci už absolvujú výcvik používania nových zbraní, ktorý im poskytujú západní spojenci snažiaci sa posilniť ich v boji proti Islamskému štátu.
     

Helgurd Hikmet, predstaviteľ ministerstva, pod ktoré spadajú kurdské sily známe ako péšmarga, pre agentúru AP povedal, že výcvik zaobchádzania s guľometmi, mínometmi, raketami i odmínovacími robotmi poskytujú USA, Francúzsko, Taliansko a Nemecko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies