Militanti IS uniesli z nemocnice v Syrte 4 filipínske zdravotné sestry

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 09:53 • 2 min
Militanti IS uniesli z nemocnice v Syrte 4 filipínske zdravotné sestry

TRIPOLIS - Militanti z odnože Islamského štátu (IS) v Líbyi uniesli za bieleho dňa z nemocnice v líbyjskom meste Syrta štyri zdravotné sestričky z Filipín. K únosu došlo v pondelok popoludní počas evakuácie zahraničných pracovníkov nemocnice.

slovakia

left justify in out

Tlačovú agentúru AP o tom informoval predstaviteľ milícií, ktoré v oblasti bojujú s militantmi. Ibn Sina povedal, že pomáhali evakuovať zvyšných zahraničných zdravotníkov z nemocnice v Syrte do mesta Misuráta, kde majú svoju základňu.

 

Zoznam cudzincov unesených islamistami v Líbyi sa tak ďalej rozrástol. Začiatkom mesiaca militanti pri útoku na líbyjské ropné pole Ghaní uniesli deväť cudzincov, medzi nimi aj Rakúšana a Čecha. V januári militanti uskutočnili smrtiaci útok na luxusný hotel v Tripolise a vo februári zverejnili video, na ktorom zoťali hlavy 21 egyptským kresťanom. Egyptská armáda v reakcii na to zaútočila letecky na baštu IS Darna.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona