Militanti chceli ochromiť dopravu v metropole Abuja

NETKY.SK • 12 Júl 2014, 15:14 • 2 min
Militanti chceli ochromiť dopravu v metropole Abuja

ABUJA - Nigérijská polícia odhalila sprisahanie, ktorého cieľom bolo pomocou samovražedných atentátnikov a bômb ukrytých v batožine na veľkých autobusových staniciach zničiť dopravnú sieť v metropole Abuja.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra Reuters.
      

"Dôveryhodné informácie naznačujú, že teroristi zosnovali plán útokov na dopravný sektor v Abuji, ktorý mal za cieľ vyvolať paniku medzi obyvateľmi a návštevníkmi mesta," uviedol hovorca polície v Abuji Frank Mba.
      

Abuja sa vo zvýšenej miere stáva cieľom teroristických aktivít islamistov zo skupiny Boko Haram, ktorá od apríla podnikla v meste tri bombové útoky, vrátane útoku na autobusovú stanicu s najmenej 75 obeťami.
      

Militanti z organizácie Boko Haram spustili v roku 2009 na severe Nigérie ozbrojený boj za vytvorenie islamského štátu. Len tento rok tam jej členovia zabili viac ako 2000 ľudí. 
      

Od polovice roku 2013 sa Boko Haram zameriava na vládne bezpečnostné sily, útočí aj na kresťanských a moslimských civilistov v domácnostiach, na trhoch, v nemocniciach a školách.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona