Milióny detí utečencov na celom svete nemajú školu, do ktorej by chodili

NETKY.SK • 15 September 2016, 08:29 • 2 min
Milióny detí utečencov na celom svete nemajú školu, do ktorej by chodili

ŽENEVA - Vyše 60 percent z celkového množstva šiestich miliónov školopovinných detí utečencov z celého sveta nemá možnosť chodiť do školy, uviedol dnes vo svojej správe Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR), upozorniac, že tento problém - ak zostane nepovšimnutý - môže viesť k ďalším konfliktom.

slovakia

left justify in out

Väčšina z týchto 3,7 milióna detí, ktorým sa nedostáva základného či stredoškolského vzdelania, žije v rozvojových krajinách. Zhruba 900.000 z nich sú Sýrčania, uvádza sa v 48-stranovom dokumente UNHCR.

 

Správa vyšla krátko pred summitom o utečencoch a migrantoch, ktorý sa budúci týždeň v rámci Valného zhromaždenia OSN uskutoční v New Yorku, všímajú si svetové tlačové agentúry.

 

Vysoký komisár OSN pre utečencov Filippo Grandi pri tejto príležitosti povedal novinárom, že absencia základného školského vzdelania znižuje deťom utečencov ich šance na lepší život v dospelosti.

 

UNHCR sa ako jedna z pomocných organizácií OSN venuje utečencom, osobám žiadajúcim o azyl, utečencom, ktorí sa vrátili do krajiny svojho pôvodu, ľuďom bez štátnej príslušnosti, ako aj mnohým tzv. vnútorne presídlených osobám.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies