Milióny detí čelia horším vyhliadkam, ako mali ich rodičia

NETKY.SK • 20 November 2017, 19:29 • 2 min
Milióny detí čelia horším vyhliadkam, ako mali ich rodičia

NEW YORK - Napriek celosvetovému pokroku žije jedno z 12 detí na celom svete v krajinách, kde ich vyhliadky sú dnes horšie, ako boli v prípade ich rodičov, tvrdí analýza Detského fondu Organizácie Spojených národov (UNICEF) vypracovaná pri príležitosti Svetového dňa detí.

slovakia

left justify in out

Podľa tejto analýzy žije 180 miliónov detí v 37 krajinách, v ktorých je väčšia pravdepodobnosť, že budú žiť v extrémnej chudobe, nebudú chodiť do školy alebo budú zabité násilným spôsobom, ako boli vyhliadky detí žijúcich v týchto krajinách pred 20 rokmi. Dôvodmi sú predovšetkým konflikty a zle fungujúce vlády.

Najväčší pokles životnej úrovne detí autori správy zaznamenali v Južnom Sudáne. Deťom sa vodí horšie ako ich rodičom aj v Stredoafrickej republike, Sýrii či Jemne.

Vo viac než 14 krajinách, medzi nimi napríklad v Kamerune a Zimbabwe, stúpa počet ľudí žijúcich v extrémnej chudobe. V 21 štátoch, napríklad Sýrii či Tanzánii, klesol počet detí na základných školách. V 19 krajinách stúpol počet detí, ktoré prišli o život v dôsledku násilia, okrem iných napríklad v Iraku, Líbyi či na Ukrajine.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona