Milionár Kmotrík investuje: Chce akcie galantskej a dunajskostredskej nemocnice

NETKY.SK • 18 Jún 2013, 09:27 • 2 min
Milionár Kmotrík investuje: Chce akcie galantskej a dunajskostredskej nemocnice

BRATISLAVA - Spoločnosť Grafobal Group prostredníctvom skalickej nemocnice plánuje zakúpiť akcie dunajskostredskej a galantskej nemocnice. Ak Trnavský samosprávny kraj (TTSK) prijme ponuku, obidve nemocnice získajú šesť miliónový finančný vklad.

slovakia

left justify in out

Majiteľ firmy, veľkopodnikateľ Ivan Kmotrík zvýši základné imanie skalickej nemocnice o 12 miliónov eur a dunajskostredská a galantská nemocnica sa stanú akcionármi. Obidve nemocnice hľadajú od roku 2009 strategického investora. "Ponuka môže byť zaujímavá. Ak by investícia bola taká úspešná, ako v Skalici, pomohlo by to nemocniciam", povedal predseda TTSK Tibor Mikuš s tým, že najprv musia analyzovať ponuku a potom sa rozhodnú o ďalších krokoch.

Ak nenájdu nemocnice vyhovujúcich strategických partnerov môžu obidve inštitúcie skrachovať. Podľa riaditeľa Nemocnice s poliklinikou v Dunajskej Strede Zoltána Horvátha ponuka môže byť dobrá, ale rozhodnúť sa musia majitelia, informuje dnešné ÚJ SZÓ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies