Milionár Kiska: Za rok 2013 nezarobil nič?!

NETKY.SK • 25 September 2014, 11:57 • 2 min
Milionár Kiska: Za rok 2013 nezarobil nič?!

BRATISLAVA - Majetkové priznanie prezidenta SR Andreja Kisku (51), ktoré zverejnila Národná rada (NR) SR, prinieslo jedno veľké prekvapenie.

slovakia

left justify in out

Štátnik, ktorý počas predvolebného boja nemal problém hovoriť o tom, aký je bohatý, teraz nabehol na novú vlnu. Aj keď vlastní podiely v niekoľkých firmách s veľkou hodnotou, príjem priznáva nulový.

 

Nulový zárobok je podľa odborníkov u jedného z najbohatších politikov nemožný. Myslia si, že prezident SR zrejme využil dieru v kritizovanom zákone, podľa ktorého musí funkcionár priznať len peniaze z činností, v ktorých pokračuje aj potom, ako nastúpi na verejný post, píše Nový čas.

 

Presnú výšku výnosov z akcií a dividend verejní funkcionári uvádzať nemusia. Prezidentský palác tvrdí, že majetkové priznanie Kiska vyplnil po konzultácii s NR SR. Ako nehnuteľný majetok vyplnil prezident zastavanú plochu s nádvorím a trvalý trávnatý porast. Ďalej priznal nešpecifikovanú sumu na bankovom účte, podiely v dvoch akciových spoločnostiach a v dvoch sro-čkach a uviedol aj to, že 4-krát požičal peniaze tretím stranám.

 

"V roku 2014 bude mať príjem z verejnej funkcie, a ak bude mať aj ďalšie príjmy, v plnej výške ich zverejní," prisľúbil Roman Krpelan, šéf odboru komunikácie.

 

Kiska však celý svoj príjem z verejnej funkcie každý mesiac rozdá rodinám v núdzi, takže opäť by mal skončiť na nule.

 

Za rok 2012 priznal Andrej Kiska zárobok vo výške 708 807 eur. Rovnaký dom (zastavaná plocha s nádvorím), ktorý vlastní od roku 2004 a päť podielov vo firmách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona