Milión na výtlky budú bratislavskí krajskí poslanci schvaľovať opäť

NETKY.SK • 14 Jún 2013, 16:46 • 2 min
Milión na výtlky budú bratislavskí krajskí poslanci schvaľovať opäť

BRATISLAVA - Mesto Bratislava zatiaľ peniaze na opravy výtlkov na cestách od Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) nemá.

slovakia

left justify in out

"Do štvrtka 13. júna magistrát hlavného mesta neregistroval nabehnutie finančných prostriedkov v objeme jedného milióna eur, ktoré v marci 2013 prisľúbil BSK mestu na opravu výtlkov," povedal bratislavský hovorca Stanislav Ščepán. Podpredseda kraja Ivo Nesrovnal hovorí, že peniaze mestu pošlú po rokovaní v krajskom zastupiteľstve, ktoré bude v piatok 21. júna. Krajskí poslanci už raz jeden milión eur pre mesto na opravy ciest II. a III. triedy odobrili na zasadnutí zastupiteľstva 19. apríla. Dotáciu pre mesto však budú schvaľovať po druhý raz, dôvodom sú nepresnosti v prvej žiadosti magistrátu o poskytnutie dotácie, informoval podpredseda kraja. Podľa Nesrovnala však mesto má peniaze od kraja isté.

Hlavné mesto zatiaľ čerpalo peniaze na opravy výtlkov z vlastného rozpočtu, v ktorom na to vyčlenilo sumu jeden milión eur a z účelovej dotácie vlády SR vo výške 1,3 milióna eur. Z týchto dvoch zdrojov má teda mesto k dispozícii 2,3 milióna eur, mesto doteraz preinvestovalo z týchto peňazí na opravy ciest 1,25-milióna eur, uviedol Ščepán. Mesto priebežne pokračuje v opravách ciest podľa harmonogramu, ktorý ráta aj s financiami od kraja. Spolu s peniazmi od mesta a vlády tak bude môcť Bratislava na opravy minúť celkovú sumu 3,3 milióna eur. Ako dodal Ščepán, hlavné mesto predpokladá, že kraj svoj prísľub po rokovaní zastupiteľstva 21. júna naplní. 

Nesrovnal zároveň hovorí, že mesto môže pokračovať v opravách ciest, na ktoré má vyčlenené vlastné prostriedky aj peniaze od vlády a nemusí čakať na dotáciu od kraja. "Mesto môže konať a keď vynaložia svoje peniaze, my im to refundujeme. Raz sme tieto peniaze schválili a majú ich isté," povedal podpredseda kraja. Ešte raz sa k hlasovaniu o peniazoch musia krajskí poslanci podľa Nesrovnala vrátiť z toho dôvodu, že prvá žiadosť bratislavského magistrátu o dotáciu bola chybná a bolo potrebné ju prepracovať. Bratislava napríklad žiadala o presun peňazí z kapitálových výdavkov, kraj však žiadosť magistrátu vrátil s tým, že ju musí prepracovať, lebo peniaze budú presúvať z bežných a nie kapitálových výdavkov. Dopracovanú žiadosť o poskytnutie dotácie posúdila 17. mája osobitná komisia zriadená krajským zastupiteľstvom a odporučila poslancom dotáciu schváliť. 

Mesto plánuje pri opravách ciest 2,9 milióna eur investovať do technologických opráv najkritickejších úsekov bratislavských ciest, a to na Panónskej a Rusovskej ceste, na Staromestskej ulici, Račianskej ulici a na Nábreží arm. gen. L. Svobodu. Ostatné výtlky v Bratislave mesto opraví netechnologickým spôsobom, teda zaliatím teplou zmesou bez frézovania. Na tieto opravy mestu ostalo 400-tisíc eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies