Milinkovič zostáva v Slovane, nová zmluva platí do júna 2018

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 12:15 • 2 min
Milinkovič zostáva v Slovane, nová zmluva platí do júna 2018

BRATISLAVA - Marko Milinkovič bude naďalej pôsobiť vo futbalovom klube ŠK Slovan Bratislava. Vedenie úradujúceho slovenského majstra sa s 26-ročným ofenzívnym stredopoliarom (nar. 16. apríla 1988) dohodlo na podmienkach novej zmluvy do 15. júna 2018.

slovakia

left justify in out

"Aj keď záver jesene nebol pre mňa osobne i celé mužstvo vydarený, v Slovane som prežil najkrajšie momenty mojej doterajšej kariéry. V Bratislave sa mi narodil syn, v klube i v meste mám veľa kamarátov, som tu doma. Počas zimy boli v hre aj nejaké alternatívy v zahraničí, ale napokon všetko dopadlo inak. Som rád, že pokračujem v Slovane. Budem robiť maximum, aby sme nadviazali na to dobré z minulosti a opäť dostali Slovan na vrchol," citovala oficiálna internetová stránka Slovana slová rodáka zo srbského Čačaku, ktorý už má aj slovenské občianstvo. Milinkovičovi sa na konci uplynulého roka skončila platnosť zmluvy s bratislavským klubom a v januári bol na skúške v anglickom druholigovom tíme Bolton Wanderers, v tíme The Championship však nepresvedčil.


"Marko je kvalitný futbalista, ktorý v minulosti odohral za Slovan mnoho dobrých zápasov. Sme presvedčení, že má potenciál na to, aby patril k lídrom mužstva aj v budúcnosti. V pomerne nízkom veku už nazbieral dostatok skúseností na reprezentačnej i európskej klubovej úrovni. Aj takýmto spôsobom určite môže pomôcť mladším spoluhráčom v súčasnom kádri Slovana," uviedol na klubovom webe viceprezident ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík ml. a doplnil: "Už dávnejšie sme jasne deklarovali, za akých podmienok si s Markom vieme predstaviť ďalšiu spoluprácu. V pondelok večer sme sa definitívne dohodli, ešte predtým absolvoval fyzické a zdravotné testy. Na základe ich výsledkov mu kondičný tréner vypracoval individuálny tréningový plán. Keď bude stopercentne pripravený, bude trénerom k dispozícii aj v majstrovských zápasoch."


Bývalý hráč MFK Košice prišiel do Slovana začiatkom roka 2011. S "belasými" získal Milinkovič tri majstrovské tituly, dva triumfy v Slovenskom pohári, jeden v Superpohári a dvakrát hral skupinovú fázu Európskej ligy. V jesennej časti sezóny 2014/2015 nastúpil na 26 zápasov a so siedmimi gólmi (z toho 4 strelil vo Fortuna lige, pozn.) a piatimi asistenciami bol najproduktívnejším hráčom Slovana. V ostatných štyroch sezónach excelentný technik ani raz nechýbal v najlepšej jedenástke najvyššej slovenskej súťaže.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies