Miliardový projekt bratislavskej autobusovej stanice: HB Reavis plánuje vybudovať nadzemnú elektrickú dráhu

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 09:38 • 2 min
Miliardový projekt bratislavskej autobusovej stanice: HB Reavis plánuje vybudovať nadzemnú elektrickú dráhu

BRATISLAVA – Developer HB Reavis, ktorý má v Bratislave vybudovať novú autobusovú stanicu, plánuje prepojiť lokalitu Nivy s mestskou časťou Petržalka pomocou elektrickej nadzemnej dráhy.

slovakia

left justify in out

HB Reavis uviedlo, že navrhuje vybudovať veľkokapacitný parkovací dom na petržalskej strane napojený na nadzemnú elektrickú dráhu, potenciálne integrovanú do systému verejnej hromadnej dopravy. Táto dráha spoločne s parkovacím domom by mala podľa Hospodárskych novín stáť okolo 80 miliónov eur. Termín realizácie sa odhaduje spolu s otvorením novej stanice, a to v roku 2020.

 

img

 

Nový Čas píše, že by malo ísť o lanovku, ktorá má štartovať od polikliniky na Šustekovej ulici v Petržalke a končiť na novej autobusovej stanici v lokalite Nivy. Súčasťou lanovky, ktorá má prechádzať nad riekou Dunaj, má byť niekoľko vagónov s kapacitou autobusu. Ministerstvo hospodárstva potvrdilo denníku, že developer už predložil žiadosť o vydanie osvedčenia o významnej investícii. Týkať sa má aj autobusovej stanice.

 

img

 

Búracie práce na starej autobusovej stanici majú podľa Hospodárskych novín začať od začiatku júla a následne sa začne s výstavbou novej stanice. Celková investícia okolo autobusovej stanice sa pohybuje okolo miliardy eur.

 

Práce si zrejme vyžiadajú dopravné obmedzenia. Jedným z variantov je podľa portálu bratislavaden.sk, že štvorprúdovku na Mlynských Nivách uzavrú na 14 mesiacov. Uvažuje sa aj nad čiastočnou uzáverou, ktorá má však trvať 36 mesiacov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies