Miliardovú zákazku na štadióny pre MS 2018 má štátna firma

NETKY.SK • 23 August 2013, 16:38 • 2 min
Miliardovú zákazku na štadióny pre MS 2018 má štátna firma

MOSKVA - Ruské ministerstvo športu vybralo štátom ovládanú firmu, ktorá postaví alebo od základu zrekonštruuje sedem štadiónov pre potreby majstrovstiev sveta 2018 vo futbale. Hodnota zákazky je podľa piatkového vydania denník Vedomosti niekoľko miliárd dolárov.

slovakia

left justify in out

Svetový šampionát sa v Rusku bude hrať v jedenástich mestách, v niekoľkých je potrebné od základu vybudovať nové štadióny. Ide o jeden z najambicióznejších technických projektov v postsovietskej histórii.

Rozpočet na štadióny je 104,4 miliardy rubľov, čo je 2,37 miliardy eur. Štátom kontrolovaná spoločnosť, ktorá získala zákazku, postaví nové štadióny vo Volgograde, Kaliningrade, Nižnom Novgorode, Rostove na Done, Samare a Saransku a zrekonštruuje športovisko v Jekaterinburgu na Urale. Každý zo štadiónov bude mať kapacitu 45-tisíc divákov.

Financovanie príprav dvoch štadiónov v Moskve vrátane Lužník a jedného v Petrohrade na seba prevzali regionálne vlády a súkromní investori. Stopercentne je už pripravený futbalový stánok v Kazani, nedávno sa na ňom konala univerziáda. Posledný štadión v Soči pripravia a dajú do užívania pred zimnými olympijskými hrami 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies