Miliardárka dostala za jazdu pod vplyvom alkoholu pokutu takmer 26-tisíc eur

NETKY.SK • 17 November 2017, 14:37 • 2 min
Miliardárka dostala za jazdu pod vplyvom alkoholu pokutu takmer 26-tisíc eur

KODAŇ - Dvadsaťdvaročná Nórka dostala za šoférovanie pod vplyvom alkoholu pokutu 250-tisíc nórskych korún (v prepočte zhruba 25 900 eur). Katharina G. Andresen je považovaná za najbohatšiu ženu v krajine, pričom magazín Forbes jej majetok odhaduje na 1,23 miliardy dolárov (1,04 miliardy eur).

slovakia

left justify in out

Pokuty za jazdu pod vplyvom sa v Nórsku odvíjajú od výšky príjmu obvineného. Nórske noviny Finansavisen informovali, že ak by vychádzali z jej celkového majetku, mohla pokuta podľa osloského mestského súdu dosiahnuť až 40 miliónov korún (4,14 milióna eur), no zatiaľ jej nevyplatili dividendy a nemá žiadny stály príjem. Súd však pokutu zvýšil na základe jej odhadovaného majetku a zároveň jej na 13 mesiacov zakázal šoférovať.

Andresen dostala v roku 2007 od otca 42-percentný podiel v rodinnej investičnej firme. Forbes ju následne vyhlásil za druhú najmladšiu miliardárku na svete.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona