Miliardári začínajú investovať do kryptomien

NETKY.SK • 10 August 2017, 20:04 • 2 min
Miliardári začínajú investovať do kryptomien

NEW YORK – Mnohí zástancovia digitálnych mien verili, že je len otázkou času, kedy sa virtuálne peniaze stanú investičným nástrojom. Niekoľko významných a bohatých jednotlivcov začína presúvať svoje investície práve do kryptomien.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Medzi miliardármi, ktorí sa zaujímajú o kryptomeny, sú aj také známe mená ako zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Kik Ted Livingston, známy hráč z oblasti investičných fondov Michael Novogratz, podnikateľ Mark Cuban alebo investičný guru Tim Draper. Vyzerá to, že sa kryptomeny stávajú veľmi zaujímavou investičnou možnosťou.

 

 

img

Podnikateľ Mark Cuban

 

Keďže sa títo prominentní investori užšie spájajú s digitálnymi menami fungujúcimi na báze blockchainov, niektorí analytici zastávajú názor, že to znamená rastúcu účinnosť a efektívnosť v oblasti digitálnych mien. Kryptomeny sa čoraz častejšie považujú za zaujímavý nástroj na ukladanie hodnoty a rovnako aj dôležitý prostriedok na diverzifikáciu aktív.

 

Rôzni miliardári – rôzne biznis plány

Z miliardárov uvedených vyššie, Livingston verejne odhalil plány na spustenie rozvojového priestoru s názvom Kin Foundation, ktorý bude fungovať na tokenoch Ethereum. Draper zase nedávno nakúpil značné množstvo digitálnej meny Credo, ktorého cieľom je bojovať proti emailovému spamu. Cuban prezradil svoje zámery byť súčasťou štandardu ERC20 s kryptomenou UnikoinGold. Medzitým Novogratz špekuloval, že trh s digitálnymi menami by mohol pokračovať v raste. Jeho odhad je, že by trh mohol v nasledujúcich piatich rokoch dosiahnuť hodnotu 5 biliónov dolárov. Bývalý manažér investičných fondov uviedol, že sám si ponecháva 10% svojich aktív v kryptomenách.

 

img

Unikoin Gold

 

Budúcnosť kryptomien je neistá. Nedávne masívne korekcie trhu znamenali výrazný pokles hodnoty kryptomien, čo investorom pripomenulo vysokú volatilitu tohto odvetvia. Počiatočná ponuka kryptomien sa rozrástla na stovky druhov, avšak často sú to len krátke záblesky na rýchly zisk pre svojich vývojárov. Ďalšími prekážkami, ktoré bránia digitálnym menách v masovom rozšírení sú aj neustále špekulácie o bublinách a rôzne schémy na manipuláciu ich hodnôt. Napriek tomu niektorí z najvýznamnejších investorov obrátili svoju pozornosť a svoje finančné prostriedky k digitálnym menám, čo môže naznačovať začiatok širšieho trendu týmto smerom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies