Miliardár Warren Buffett má záujem o akvizície firiem v Nemecku

NETKY.SK • 25 Február 2015, 14:02 • 2 min
Miliardár Warren Buffett má záujem o akvizície firiem v Nemecku

BERLÍN - Známy americký investor a miliardár Warren Buffett je pripravený na akvizičné ťaženie v Nemecku, najväčšej európskej ekonomike.

slovakia

left justify in out

Prvý krok urobil už minulý týždeň, keď jeho investičná spoločnosť Berkshire Hathaway kúpila nemeckú maloobchodnú firmu Detlev Louis Motorrad-Vertriebs. Informovala o tom agentúra Bloomberg.
     

V rozhovore, ktorý Buffett poskytol denníku Handelsblatt, konštatuje, že sa mu páčia nemecké firmy pre regulácie a právnu ochranu investorov. A tiež pre globálny dosah dokonca aj malých firiem, ako je práve Detlev Louis Motorrad-Vertriebs, maloobchodný predajca oblečenia a doplnkov pre motocyklistov.
     

"Máme rozhodne záujem o kúpu ďalších nemeckých firiem," povedal novinám. "Nemecko je ohromný trh: množstvo ľudí, veľká kúpna sila a Nemci sú produktívni. A páči sa nám tiež regulačný a právny rámec."
     

Pripustil, že aj oslabenie eura povzbudilo jeho chuť po akvizíciách, ale dodal, že kurz eura nie je primárnou motiváciou investičnej spoločnosti Berkshire Hathaway. Jej cieľom je vlastniť dobré firmy v Nemecku.
     

Na otázku novinárov, čo je pravda na fámach, že Berkshire Hathaway má záujem o nemeckého výrobcu cukríkov Haribo a výrobcu tlačiarenských lisov Heidelberger Druckmaschinen, iba skonštatoval, že v médiách sa občas objavia aj správy, ktoré nie sú pravdivé.
     

Berkshire Hathaway sa dohodla na kúpe Detlev Louis za sumu len o niečo vyššiu ako 400 miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona