Miliardár Steven Cohen vstupuje do sveta kryptomien

NETKY.SK • 18 Júl 2018, 18:30 • 2 min
Miliardár Steven Cohen vstupuje do sveta kryptomien

GREENWICH – Miliardár Steven Cohen, ktorý bol kedysi nazývaný aj ako "kráľ investičných fondov", údajne vstúpil do sveta kryptomien. Jeho majetok sa odhaduje približne na 14 miliárd dolárov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa informácií magazínu Fortune Cohen investoval do hedžového fondu Autonomous Partners, ktorý sa zameriava na kryptomeny, prostredníctvom svojej spoločnosti Cohen Private Ventures.

 

Investičný fond Autonomous Partners bol založený v decembri minulého roka Ariannou Simpsonovou, ktorá má bohaté skúsenosti v oblasti rizikového kapitálu a rovnako aj s kryptomenou Bitcoin (istý čas pôsobila v startupe BitGo). Do jej kryptofondu už investovali také mená ako CEO spoločnosti Coinbase Brian Armstrong, Union Square Ventures či Craft Ventures.

 

img

Steven Cohen

 

Výška najnovšej investície nie je zatiaľ známa, ale nie je to po prvýkrát, čo spoločnosť Cohen Private Ventures (CPV) investovala do Simpsonovej projektov. V roku 2015 CPV investovala aj do jej hedžového fondu Crystal Towers Capital.

 

"Investičný fond Autonomous Partners sa v súčasnosti sústredí na menšie kryptomeny novej generácie, hoci do určitej miery investuje aj do hlavných kryptomien ako sú Bitcoin či Ether," povedala Simpsonová pre Fortune.

 

img

Arianna Simpson

 

"Zatiaľ stále nie je jasné, čo ľudia chcú robiť na sieti blockchain. Preto skúmame, čo ľudia potrebujú a čo nie. V tejto chvíli je však isté, že chcú obchodovať a hrať hry," dodala Simpsonová.

 

Simpsonovej hlavnou obavou v rodiacej sa sfére kryptomien je najmä otázka regulácie. Z tohto dôvodu sa jej investičný fond nedotkol Ripple (XRP), keďže Americká komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) zvažuje jeho zaradenie medzi cenné papiere.

 

Počet investičných fondov zameraných na kryptomeny v minulom roku rapídne narástol, aby dokázali uspokojiť rastúci dopyt tradičných investorov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies