Miliardár Kellner má záujem o štvrtého operátora na Slovensku

NETKY.SK • 13 August 2013, 10:44 • 2 min
Miliardár Kellner má záujem o štvrtého operátora na Slovensku

BRATISLAVA - Investičná skupina podnikateľa Petra Kellnera chce najnovšie vstúpiť na slovenský mobilný trh ako štvrtý operátor. Prejavila záujem o frekvencie novej 4G siete. Kellner tak chce urobiť cez firmu PPF Mobile Services, ktorú založil vlani. Informáciu prinieslo dnešné vydanie denníka Hospodárske noviny (HN).

slovakia

left justify in out

"Považujeme pripravovanú aukciu kmitočtov za veľmi atraktívnu a v strednodobom až dlhodobom horizonte pravdepodobne jedinú reálnu príležitosť vstupu na trh," konštatuje firma. Štát plánuje súťaž uskutočniť na jeseň tohto roka. Svoju účasť Kellner podmieňuje zmenou podmienok. Chce, aby regulátor v aukcii zvýhodnil nového operátora tým, že o lukratívne frekvencie nevyhnutné pre 4G siete by sa mohli uchádzať len noví uchádzači.

Telekomunikačný úrad však takéto zvýhodnenie zatiaľ odmieta. "V každom prípade, ešte nie sú stanovené podmienky výberového konania a o veciach nie je definitívne rozhodnuté," uviedol pre denník hovorca Telekomunikačného úradu SR Roman Vavro.

Kellner na Slovensku spoluvlastní Slovenský plynárenský priemysel a poskytuje pôžičky cez firmu Home Credit Slovakia. Je najbohatším Čechom a takmer jediným vlastníkom spoločnosti PPF Group.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies