Miliardár Bloomberg zaplatí za vládu USA príspevok Parížskej dohode

NETKY.SK • 23 Apríl 2018, 15:7 • 2 min
Miliardár Bloomberg zaplatí za vládu USA príspevok Parížskej dohode

NEW YORK - Americký miliardár a bývalý starosta New Yorku Michael Bloomberg zaplatí tohtoročný príspevok 4,5 milióna USD za americkú vládu na účet Parížskej klimatickej dohody.

slovakia

left justify in out

„Amerika si zobrala na seba povinnosť a ako Američania musíme plniť všetky povinnosti, keď tak nerobí vláda," povedal Bloomberg vo vysielaní televíznej stanice CBS.

 

Prezident Donald Trump vlani v júni vypovedal globálnu klimatickú dohodu prijatú v roku 2015 v Paríži. Prezident uviedol ako dôvod, že dohoda poškodzuje americkú ekonomiku. Spojené štáty však členstvo v nej stratia až koncom roka 2020.

 

Bloomberg povedal, že klimatickému sekretariátu Spojených národov vystaví šek na tohtoročnú sumu. Predpokladá, že do budúceho roka prezident Trump zmení svoj názor na ochranu klímy a vláda USA bude pokračovať v plnení si svojho záväzku. Bloomberg dodal, že Trump „je známy tým, že mení svoje názory“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona