FOTO+VIDEO Inter Miláno organizuje kemp pre mladých futbalistov, v budúcnosti chce na Slovensku vybudovať akadémiu

NETKY.SK • 7 Jún 2017, 13:46 • 2 min
FOTO+VIDEO Inter Miláno organizuje kemp pre mladých futbalistov, v budúcnosti chce na Slovensku vybudovať akadémiu

BRATISLAVA - Taliansky futbalový veľkoklub Inter Miláno zorganizuje v lete kemp pre mladé slovenské talenty vo veku od 5 do 17 rokov. Inter Academy Camp sa bude konať v dvoch šesťdňových turnusoch pod vedením profesionálnych trénerov a metodikov z milánskeho klubu. Zástupcovia Interu Miláno v rámci svojich športových a obchodných aktivít po celom svete uvažujú aj nad založením futbalovej akadémie priamo na Slovensku.

slovakia

left justify in out

"Projekty kempov a budovania mládežníckych akadémií vo svete sme odštartovali v roku 2008. Exportom našej metodiky a prípravy mladých hráčov chceme pomôcť rozvoju mladých talentov, pričom dôraz kladieme aj na ľudskú stránku. Takisto chceme poskytnúť deťom v rámci akadémie okrem možnosti zdokonaliť si futbalové zručnosti aj odborné vzdelanie v ich krajine," informoval na tlačovej besede v Bratislave technický riaditeľ Inter Academy Marco Monti. Milánsky Inter už otvoril svoje akadémie v Číne, Japonsku, Argentíne i v USA.

Prečo si vybrali práve Slovensko? "Rozhodli sme sa otestovať to tu, pretože máte veľa talentovaných futbalistov, potenciál a futbalovú tradíciu. Kemp sa uskutoční pod vedením našich trénerov. Asistovať im budú aj slovenskí tréneri, najmä pre jazykovú bariéru. Po tom, ako spoznáme realitu a zázemie by mala nasledovať ďalšia fáza - vybudovanie akadémie," prezradil zámery klubu Marco Monti. Slovensko by sa tak mohlo stať prvou európskou krajinou s oficiálnou futbalovou akadémiou Interu.

"Ponúkame naše priame zdroje, našich bývalých odchovancov, trénerov, naše know-how. Verím, že nájdeme na Slovensku dôveryhodného a spoľahlivého partnera a budeme môcť prikročiť v budúcnosti i k strednodobým projektom, k akým patrí akadémia,"  ďalej informoval obchodný manažér pre mládežnícke projekty v Interi Miláno Andrea Bonariva.

Okrem kempu pre mladých futbalistov sa uskutoční aj seminár "Inter Coaching Clinic" pre domácich trénerov zameraný na prácu s mládežou v akadémii Interu. Seminár bude zložený z teoretickej a praktickej časti v dňoch 5.-12. júla. "Chceme pomáhať mladým futbalistom, aby mohli rozvíjať svoj talent. Nie je to však len o športe, sústredíme sa aj na rozvoj ľudských hodnôt vybraných adeptov. V kempoch využívame našich i lokálnych trénerov. Chceme sa sústrediť najmä na technický potenciál, ale zároveň z hráčov vychovať aj slušných a rozumných ľudí," povedal na utorkovom stretnutí s médiami technický riaditeľ Inter Academy Marco Monti.

 

Inter Academy Camp sa v Trebaticiach uskutoční v dvoch turnusoch - od 3. do 8. júla, respektíve od 10. do 15. júla 2017, je určený pre deti od 5 do 17 rokov. Cena kempu pre 1 účastníka je 340,- eur (v cene je tréningový proces, pitný režim, strava počas dňa a základný futbalový výstroj).

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona