Milánske San Siro dejiskom finále Ligy majstrov v roku 2016

NETKY.SK • 15 November 2013, 17:52 • 2 min
Milánske San Siro dejiskom finále Ligy majstrov v roku 2016

MILÁNO - Futbalový štadión San Siro v Miláne bude dejiskom finále Ligy majstrov v roku 2016. V piatok to oznámila mestská radnica. Stánok v súčasnosti využívajú dva miestne kluby AC a Inter, vzhľadom na túto dôležitú udalosť sa čaká rekonštrukcia vrátane výstavby nového metra.

slovakia

left justify in out

"Dôkazom našej práce je pritiahnutie významného futbalového sviatku do nášho mesta. Miláno bude v nasledujúcich troch rokoch hostiť Final Four mužskej basketbalovej Euroligy, Európsky pohár v ragby a najnovšie aj finále futbalovej Ligy majstrov. Máme rozpracovaný nový projekt metra a tiež ďalšie, vďaka ktorým bude štadión viac šetrný k životnému prostrediu," uviedla členka mestskej rady zastupujúca šport Chiara Biscontiová.

Miestny futbalový klub AC Miláno je najúspešnejším talianskym mužstvom v Lige majstrov a jej predchodcovi Európskom pohári, v ktorých získal dokopy sedem titulov. Jeho mestský rival Inter má tri trofeje, tú zatiaľ poslednú z roku 2010. Štadión San Siro naposledy hostil finále najprestížnejšej európskej klubovej súťaže v roku 2001. Z triumfu sa tešil zhodou okolností úradujúci víťaz Bayern Mníchov, keď po nerozhodnom priebehu (1:1) zdolal španielsku Valenciu 5:4 na pokutové kopy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies