Milánske derby po 13 rokoch so slovenským zastúpením

NETKY.SK • 11 September 2015, 15:56 • 2 min
Milánske derby po 13 rokoch so slovenským zastúpením

MILÁNO - Slovenský futbalový reprezentant Juraj Kucka môže v nedeľňajšom dueli 3. kola najvyššej talianskej súťaže Serie A 2015/2016 premiérovo okúsiť chuť slávneho milánskeho derby.

slovakia

left justify in out

Jeho zamestnávateľ AC totiž bude čeliť úhlavnému mestskému rivalovi Interu (začiatok o 20.45 h SELČ). Podľa zápisu bude v nedeľu domácim mužstvom Inter.
Kucka prestúpil do tímu "Rossoneri" koncom augusta z FC Janov. "Na toto stretnutie sa musíme poriadne pripraviť," cituje portál forzaitalianfootball.com nedávne slová Kucku, ktorý v drese nového zamestnávateľa debutoval v dueli 2. kola proti Empoli (2:1). "Nečakal som to. Všetko sa zbehlo rýchlo. Som rád, že som hral a dosiahli sme víťazstvo," doplnil 28-ročný rodák z Bojníc.


Prestížne meranie síl tímov zo štadióna San Siro bude mať slovenské zastúpenie po viac ako trinástich rokoch. Ešte v sezóne 2001/2002 nastúpil v slávnom derby vtedajší hráč Interu Miláno Vratislav Greško, ktorý 3. marca 2002 odohral pri víťazstve svojho mužstva (1:0) celé stretnutie.


Mužstvo AC Miláno nezvíťazilo nad sokom v posledných štyroch dueloch, v ktorých figurovalo ako hosťujúci tím. "Milánske kluby neboli posledné tri roky tím, čím bývali. Som si istý, že v tejto sezóne sa to môže zmeniť. Chceme vrátiť AC Miláno tam, kam patrí. Verím, že v tomto ročníku Serie A budeme bojovať o popredné priečky," vyhlásil podľa Omnisportu srbský tréner AC Siniša Mihajlovič.


Edícia 2015/2016 je historicky prvou, keď v pohárovej Európe v jednej sezóne nebude hrať ani jeden klub z Milána. Slávne tímy zo štadióna San Siro si v ostatnom ročníku nevybojovali miestenky do kontinentálnych súťaží.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies