Milánska burza očakáva upísanie všetkých nových akcií Unicreditu

NETKY.SK • 23 Február 2017, 13:09 • 2 min
Milánska burza očakáva upísanie všetkých nových akcií Unicreditu

MILÁNO - Milánska burza počíta s úspešným zavŕšením navyšovania kapitálu Unicredit. Analytici sú presvedčení, že emisia nových akcií v hodnote 13 miliárd eur bude kompletne upísaná. Investori majú na upísanie akcií čas iba do dnešného dňa.

slovakia

left justify in out

Celý proces navyšovania kapitálu, ktoré je najväčšie v talianskej histórii, sa ukončí 10. marca. Pozorovatelia očakávajú, že navýšenie kapitálu prinesie zmenu mocenských pomerov v Unicredite. Nie je vylúčené, že vďaka propagačnej ceste výkonného riaditeľa Jean-Pierra Mustiera v New Yorku, Zürichu, Bruseli a Miláne vstúpia do banky vplyvní noví akcionári.

 

Investičné spoločnosti Fonds Capital Research, Aabar a Blackrock, ktoré sú s podielmi 4,8 % najväčšími akcionármi banky, si svoju vedúcu pozíciu udržia. A naopak, stratia nadácie talianskych bánk, ktoré kedysi boli veľkoakcionármi Unicreditu. Nadácie Cariverona a CRT investovali do navýšenia kapitálu 220 miliónov eur každá, čo im prinesie podiel 1,8 %.

 

Navýšenie kapitálu je hlavnou súčasťou rozvojového plánu, ktorý Mustier predstavil v decembri minulého roka. Plán bude Unicredit stáť 500 miliónov eur, vrátane nákladov na poradcov a garantov navýšenia kapitálu. Čerstvé peniaze majú koncernu pomôcť zaplátať finančné diery v bilancii a odbúranie nedobytných úverov.

 

Unicredit ukončil rok 2016 so stratou 11,8 miliardy eur, kým v roku 2015 ešte vykázal zisk 1,7 miliardy eur. Dôvodom boli odpisy nedobytných úverov a rezervy vo výške 13,1 miliardy eur. Bez týchto efektov by banka ukončila rok so ziskom 1,3 miliardy eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies