Milanovič: Chorvátsko nemôže potvrdiť vraždu svojho občana extrémistami

NETKY.SK • 12 August 2015, 18:16 • 2 min
Milanovič: Chorvátsko nemôže potvrdiť vraždu svojho občana extrémistami

ZÁHREB - Chorvátska vláda nemá zatiaľ žiadnu istotu, že militanti z egyptskej odnože tzv. Islamského štátu skutočne popravili uneseného občana balkánskej krajiny Tomislava Salopeka.

slovakia

left justify in out

Premiér Zoran Milanovič sa v Záhrebe dnes vyjadril slovami: "Nemôžeme so 100-percentnou istotou potvrdiť, že je to pravda". Súčasne však poznamenal, že jestvujú obavy z vraždy chorvátskeho rukojemníka.

 

Predseda chorvátskej vlády ponúkol maximálnu pomoc blízkym uneseného, ktorý pracoval pre egyptskú pobočku francúzskej ropnej spoločnosti CGG Ardiseis, napísala tlačová agentúra DPA.

 

Egyptská skupina Sinajská provincia, odnož extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), zverejnila na sieti Twitter fotografiu, na ktorej je údajne zabitý chorvátsky rukojemník.

 

Snímka zachytáva telo bez hlavy. V titulku sa uvádza, že Tomislav Salopek bol zabitý "pre účasť svojej krajiny vo vojne proti Islamskému štátu".

Zabitím dvojnásobného otca, tridsiatnika z Chorvátska sa militanti vyhrážali na videonahrávke, ktorú zverejnili 5. augusta. Muž na videozázname kľačí na neznámom mieste v púšti pri militantovi s nožom v ruke, vidno je aj zástavu IS. Vtedy avizovali, že Chorváta uneseného zrejme 22. júla, zabijú, ak egyptské úrady do 48 hodín neprepustia "moslimské ženy".

 

 

Z videa však nebolo jasné, o aké väznené ženy ide. Egyptské úrady väznia tisícky islamistov a predpokladaných prívržencov zakázaného Moslimského bratstva, ktoré bolo zakázané po vojenskom prevrate v roku 2013.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies