Miláno uvidí madridské finále, Zidane: Bude to skvelé derby

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 10:13 • 2 min
Miláno uvidí madridské finále, Zidane: Bude to skvelé derby

BRATISLAVA - Španielsky futbalový gigant Real Madrid zabojuje o rekordnú jedenástu trofej európskeho klubového šampióna. Jeho hráči v stredu vydreli postup cez Manchester City, keď na prienik do finále Ligy majstrov 2015/2016 im stačilo v dvojzápase streliť jediný gól. Real sa rovnako ako pred dvoma rokmi stretne vo vyvrcholení súťaže s mestským rivalom Atleticom, duel je na programe 28. mája v Miláne.

slovakia

left justify in out

O osude stredajšieho duelu rozhodol gól hosťujúceho Fernanda, ktorý tečoval do vlastnej siete strelu Garetha Balea. Viac presných zásahov na Štadióne Santiaga Bernabeua napriek jasnej prevahe Realu nepadlo, aj ten jediný však španielskemu favoritovi stačil na postup.

 

Kouč "bieleho baletu" Zinedine Zidane na pozápasovej tlačovej konferencii priznal, že jeho zverenci sa na tesnú výhru poriadne natrápili. "Áno, trápili sme sa, ale presne to sme čakali. Súper mal výborne prepracovanú defenzívu, proti ktorej sme sa veľmi ťažko presadzovali. S prispením šťastia sme to však zvládli. Hráči si postup do finále zaslúžia. Celú sezónu na sebe tvrdo pracujú a toto je výsledok," vyjadril sa Zidane. Štyridsaťtriročný Francúz sa môže stať siedmym mužom, ktorý vyhrá Ligu majstrov ako hráč i ako tréner. Finále bude podľa neho vyrovnané. "Bude to skvelé derby, šance oboch tímov sú totálne vyrovnané. Čaká nás náročný súper, ale my na tento zápas začneme myslieť až po sezóne. Najskôr nás čaká v nedeľu Valencia," dodal Zidane.

 

Jeho náprotivok na lavičke Manchestru City Manuel Pellegrini tvrdil, že remíza by bola spravodlivejšia. "Cítime v ústach horkú pachuť. Nezaslúžili sme si prehrať. Súper mal pri góle veľký kus šťastia. Ani jeden z tímov toho veľa nevytvoril. My sme mali byť viac aktívni smerom dopredu, ale súper výborne bránil a veľa nám nedovolil. Remíza by bola spravodlivejší výsledok," vravel Pellegrini. Hru jeho zverencov ovplyvnili aj absencie kľúčových stredopoliarov. "Chýbali nám David Silva i Samir Nasri, Yaya Toure hral po zranení. Aj preto sme nepostúpili. Oba zápasy s Realom boli úplne vyrovnané, rozhodli maličkosti. Každopádne, pre nás to bola úspešná sezóna. Hráči teraz vedia, že majú na to, aby v Lige majstrov hrali s najlepšími," hodnotil Pellegrini, ktorého od budúcej sezóny na lavičke MCFC nahradí súčasný kouč mníchovského Bayernu Josep Guardiola.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies