Milan Škriniar sa stal majstrom Serie A! Oslavy na San Sire sa však konať nebudú

NETKY.SK • 3 Máj 2021, 16:41 • 2 min
Milan Škriniar sa stal majstrom Serie A! Oslavy na San Sire sa však konať nebudú

MILÁNO - Minulý rok na jeseň posielali talianske médiá slovenského futbalového obrancu Milana Škriniara hneď niekoľkokrát preč z Interu Miláno. Známi boli záujemcovia o jeho služby a už aj jeho potenciálni nástupcovia v defenzíve vtedajšieho vicemajstra Talianska a finalistu Európskej ligy. Nič z toho sa nepotvrdilo.

slovakia

left justify in out

Z nadbytočného hráča sa počas sezóny 2020/2021 razom stal pilier obrany tímu Antonia Conteho, ktorý to dotiahol k majstrovskému titulu v Serie A po dlhých 11 rokoch.

"Prvé pocity sú naozaj neuveriteľné. Som veľmi rád, že sa nám to podarilo. Je to zásluha celého klubu. Makali sme na tom, aj keď sezóna nebola úplne optimálna. Po vypadnutí z Ligy majstrov a Talianskeho pohára sme radi, že sa nám podarilo ovládnuť ligu a štyri kolá pred koncom sme sa stali majstrami," povedal Milan Škriniar pre web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

 

 

Táto sezóna patrila Interu 

Skvelú náladu mu nepokazilo ani zranenie zo zápasu s Crotone. "Dostal som lakťom do obočia, mám tam päť stehov, prelepené oko a vyzerám ako pirát,“ doplnil v dobrej nálade.

Hráči Interu mohli začať s oslavou už po nedeľnom zápase Atalanty na ihrisku Sassuola (1:1). Futbalisti z Bergama museli vyhrať, aby im zostala matematická šanca na prvú priečku, domáci však vybojovali bod. Inter sa ale nemusel spoliehať na iných, s výnimkou úvodu sezóny v lige dominoval.

 

San Siro ostane prázdne 

"Po poslednom zápase nám dal tréner voľno. Každý si šiel užiť voľno s rodinami, pretože sme nečakali, že už v nedeľu sa to rozhodne a Atalanta svoj zápas nevyhrá. Chystali sme sa na najbližšiu sobotu na domáci súboj so Sampdoriou. Titul nemôžeme osláviť s našimi fanúšikmi, to nás jediné mrzí. Pred vypredaným San Sirom by to bolo úžasné," doplnil Škriniar.

 

 

Druhý titul v kariére 
V aktuálnej sezóne Serie A dosiaľ bol 29-krát v základnej zostave Interu a celkovo trikrát rozvlnil sieť za brankármi súpera. A to ešte nestihol začiatok sezóny pre ochorenie COVID-19, resp. chvíľu sedel aj na lavičke. Ako chutí slovenský titul, si už úradujúci futbalista roka v SR vyskúšal so Žilinou. Teraz sa však dostal do exkluzívnej spoločnosti talianskych šampiónov.

 

"Je to niečo neskutočné, určite najväčší úspech v mojej doterajšej kariére. Možno mi to celé ešte ani nedochádza. Som šťastný, je to skvelé. Teraz to chceme osláviť a potom sa postupne začneme pripravovať na Euro," uzavrel 26-ročný slovenský reprezentant.

 

img

 

Chvála od trénera reprezentácie SR 
K zisku talianskeho titulu stihol Škriniarovi zablahoželať už aj tréner slovenskej reprezentácie Štefan Tarkovič. "Nie je to každodenná záležitosť, keď náš hráč získa titul v jednej z top päť líg. Z tohto pohľadu je úspech, ktorý dosiahol Inter a Milan Škriniar, pre mňa osobne veľká vec. Určite aj preňho. Mne sa páči, akým spôsobom sa Inter prezentoval v lige.

 

"Mnohí hovorili, že nehrá pekný futbal, že vyhráva zápasy tesne. Práve to je však sila mužstva, keď dokáže stretnutia zvládnuť takto. Milánčania ukázali, že v tejto sezóne boli najlepší nielen výkonmi. Potvrdili to aj výsledkovo," povedal Štefan Tarkovič na webe futbalsfz.sk.

 

img

 

"Odkedy som prišiel k reprezentácii, Milan sa vypracoval na hráča, ktorý bol základným kameňom úspechu celého Interu a v závere sezóny len potvrdil svoje kvality," zložil poklonu svojmu zverencovi reprezentačný tréner.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona