Milan Randl armádnym majstrom sveta v ďzude

NETKY.SK • 5 Júl 2013, 19:38 • 2 min
Milan Randl armádnym majstrom sveta v ďzude

ASTANA - Slovenský džudista Milan Randl sa stal v hmotnosti do 90 kg armádnym majstrom sveta. Zlato si vybojoval v kazašskom meste Astana a aby si na 35. MS vybojoval titul, musel zdolať piatich súperov.

slovakia

left justify in out

"Finále s Kórejčanom zvládol obdivuhodne," ozval sa z Astany šéftréner džuda v armádnej Dukle Marek Matuszek. "Ani neviem presne ako sa jeho súper volal, no určite nebol slabý. Miňo sa vynikajúco naštartoval v súbojoch s predchádzajúcimi súpermi, postupne zdolal Brazílčana, borca z Iránu, Fína, Nemca a napokon vo finále aj Kórejčana, dokonca bleskovo, na ippon za desať sekúnd."

Armádne majstrovstvá sveta CISM vždy ponúkajú džudo na špičkovej úrovni, s množstvom ostrieľaných borcov. Marek Matuszek: "Aj tentoraz mal šampionát vynikajúcu úroveň. Slovenské armádne džudo zastupovali dvaja, okrem Milana Randla aj Matúš Milichovský v hmotnosti do 81 kg. Aj on sa držal veľmi dobre, skončil piaty, keď ho zdolal o postup do finále vo svetovom rankingu prvý Brazílčan Penalber, potom v boji o tretie miesto nestačil na Bielorusa."

Milan Randl si zvýšil sebadôveru po tom, čo na aprílových ME v Budapešti neuspel. Potvrdili sa aj slová trénera Mareka Matuszeka, keď formu Randla označil za výbornú. "Už pred odletom bolo vidieť, že si môže trúfať na veľa. Na predchádzajúcom sústredení v Minsku hádzal sparring ako na bežiacom páse. Dlhý pobyt vydržal a ako sa ukázalo, padol na úrodnú pôdu. Do tréningu sme zaradili viaceré zmeny. Milana treba vyburcovať hlavne ku koncu zápasov a v tréningových randori sme sa zamerali hlavne na takúto zaberačku. Úspech nás  samozrejme povzbudil a už teraz plánujeme, že v budúcom roku nastanú v príprave viaceré vážnejšie zmeny."

Milan Randl nadviazal armádnym titulom na zlato Zoltána Pálovácsa, džudistu, ktorý tragicky zahynul pri autonehode. Pálkovács zvíťazil v chorvátskom Vinkovci pred siedmimi rokmi, pre Milana Randla bolo maximom pred Astanou tretie miesto v brazílskom Riu'2011 na armádnych hrách. "Pred výjazdom do Astany som si na Zola aj spomenul a tým najlepším spôsobom uctil jeho pamiatku. V kazašskom meste Astana som nikdy nebol, tešil som sa, na internete vyzeralo celkom pekne. A teraz už môžem povedať, že mi doprialo. Let domov bude určite príjemný a ten jeden deň čakania v Kyjeve na spoj uplynie so zlatom vo vrecku určite rýchlejšie. Na Astanu teraz nadviažem ďalšími dôležitými akciami, špičkovým turnajom Grand Slamu v Moskve 20. a 21. júla, odkiaľ sa prepravím na ďalšiu prípravu do Soči."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies